Bibelkreds november

Bibelkreds 30. nov. 2022. Tekst: Johannesevangeliet 3,22-36

1. Der ser ud til at være opstået en vis misundelse hos Johannes Døbers disciple over tilstrømningen af disciple omkring Jesus. (v.26). Kender vi til noget tilsvarende i kirkelig sammenhæng?

2. Hvad svarer Johannes Døber sine misundelige disciple?

3. I forlængelse af dette svar, hvad skal så være omdrejningspunktet for kirkens virke? Hvad skal have fokus?

4. Hvad fortæller Johannes Døbers udsagn i v. 29-30 om forholdet mellem ham selv og Jesus?

5. Johannes Døber sammenligner her forholdet mellem Jesus og hans disciple (til alle tider) med forholdet mellem brudgom og brud. Hvad fortæller det om sammenhængen mellem Jesus og hans menighed?

6. Hvilken betydning rummer ordene om at Jesus er ovenfra og kommer fra himlen? (v.31) Tal om det i lyset af de følgende vers.

7.Der er en kontrast mellem Jesu himmelske ophav, og modtagelsen af ham blandt mennesker (v.32). Overvej i lyset af det et udsagn om, at Jesus har mange beundrere, mange der fatter interesse, men kun få disciple/efterfølgere. Er det også sådan i dag? I bekræftende fald, hvad kan grunden så være?

8. Hvorfor er vores evige vel så afhængig af vores forhold til Jesus Kristus? (Se v. 36)